Saturday, June 19, 2010

3 Iconoclast

Am avut norocul sa pot participa la crearea unei lucrari de licentza pentru Facultatea Foto-Video(Iasi) de catre Niculescu Ciprian:

"Iconoclast este un performance spiritual prezentat intr-un contrast – clasic/modern.Am creat un spatiu imaginar, scufundat in religie, spiritualitate, ezoterism si transcendenta.Proiectul urmareste cursul omului, mai specific – personajul principal, trecut prin diferite arii de auto-cunoastere si descoperire. Cele 3 laturi divergente in iconoclast sunt : gnosticismul, agnosticismul si ateismul (punct de plecare intr-un nou sens pentru o structura sociala – seculara).Urmatorul motiv este de a ilustra o a treia latura la sistemul moral bivalent - Iudeo-crestin si de a trage o linie cat mai evidentiata intre cele doua concepte de mult diluate : religie si spiritualitate. Toate fotografiile vor fi cadre compuse. Filmul va fi realizat intr-o maniera teatrala. Muzica va fi realizata live pe parcursul proiectiei intr-o valenta atmosferica.Intentionez sa accentuez serios conceptele : umanism si individualitate – invaluite intr-o mistica hibrida, iar pentru inceput voi cita un fragment ,,initiatoriu’’ dintr-o transcriere :
,,Eu, Isis, amanta misterelor naturii, iti vorbesc.Tu, novice, ce cauti sa parcurgi drumul prin portile initierii si tu, laic, vei citii in curiozitate pasiva. Calmeaza-ti spiritul, limpezeste-ti mintea, linisteste-ti emotiile. Departeaza-te de sunete lumesti si cauta adapost sub mantaua propriului Eu, pentru a trece pragul ce duce spre lacasul magicienilor, fara pericol. Deznoada-ti prejudecatile ,Lasa-ti egoismul in urma; Fugi de personalism si nechibzuinta pentru o clipa; Analizeaza cu ochi senini. Nu-ti fie teama de tine; Nu pune la indoiala decat ce analizezi superficial; Nu nega inainte de a medita. Separa-te de multitudinea ce-ti obscura ideile. Fii tu insuti si gandeste pentru tine insuti; Nu te limita. Tu, cautatorul minunatiilor, tu candidezi pentru initiere, nu te uita in distanta. Strange toata energia in tine. Uita de India si Tibet. Nu plange, cerand ajutorul lui dumnezeu ,allah sau Isus.’’ (J.Baines) "

Pe scurt,aceasta lucrare se imparte in 4 capitole(initzial au fost 6):Geneza,Perceptzie,Cunostere-Confruntare,Retragere-Epilog care au o prezentare in scris,fotografica dar shi in cadrul unui film.Cu scrisul am incercat sa reduc la tacere foarte multe pagini rezumandu-ma la ceea ce este mai simplu.Daca voi putea voi publica si filmul in curand.

Geneza
Perceptie
Retragere-Epilog

No comments:

Post a Comment